Часник Дюшес - один із лідерів серед сортів української селекції. Виведений Інститутом овочівництва і баштанництва НААН.
Період вегетації становить 85-100 днів після посадки. За час дозрівання формуються цибулини фіолетового кольору з 4-6 зубчиками. У середньому вага одного плоду становить близько 50-60 грамів.
Часник Дюшес - особливості сорту:
- висока врожайність;
- рекомендується до посадки на зиму;
- можливість тривалого зберігання до 10 місяців;
- раннє дозрівання - до 100 днів після висадки;
- відмінно підходить для кліматичних умов усіх регіонів України.
Однозубка виростає з повітряного насіння після першого року вегетації. Завдяки цьому, такий часник стає ідеальним посадковим матеріалом, адже він оздоровлений від хвороб і шкідників. Однозубка краще вкорінюється і зимує, не вимагає розлущування перед посадкою.
Рекомендації з посадки, вирощування, збирання та зберігання часнику:
- висаджуйте часник із кроком між рядами 30-20 см, у ряду 15-20 см, на глибину 8-10 см;
- садити не пізніше, ніж за 30 днів до стійких заморозків;
- перед посадкою або під час посадки внесіть комплексне добриво,
- замульчуйте органічними матеріалами, наприклад, опалим листям або соломою
- за необхідності поливайте і підживлюйте;
- видаляти стрілку потрібно до її закручування в кільце;
- збирайте врожай своєчасно (орієнтовно в середині липня), добре просушіть у тіні в провітрюваному місці;
- зберігати в темному, сухому місці за температури +2 - +4 °С.
В сітці приблизно 6-7 кг.
- Ціна: 350 ₴/кг