Кулінарні типи картоплі

Сторлові сорти картоплі за кулінарними властивостями поділяються на чотири типи:

Тип А

Сорти картоплі салатного типу зі щільним мякушем, не розварюються , висоководянисті та з низьким вмістом крохмалю. Ідеально підходять до салатів смаження і барбекю.

Тип В

Універсальні сорти з помірно щільним мякушем, слабкою борошнистісьтю і помірною водянистісьтю. Злегка розварюються. У кінці варіння мякуш стає крихким, а під час смаження — мяким усередині, з хрусткою скоринкою. Із них готують картоплю фрі, чіпси й супи.

Тип С

Картопля з мяким мякушем, середньої борошнистості, сильно розварюється. Містить більше крохмалю ніж типи  А і В. Такі сорти використовують для приготування відвареного пюре і начинок, а також для запікання.

Тип D

Бульби, які повністю розварюються. Вони мають мяку консистенцію, дуже борошнисті й не водянисті.